Vredesfeest in Sittard

logo

archief
Samen muziek maken op vredesfeest in Sittard Dit jaar is de Internationale Dag van de Vrede (Day4Peace) voor het eerst in Sittard gevierd. De dag werd namens Pais georganiseerd door Jenny Watson in samenwerking met Vredesburo Heerlen.

Het feest vond zondagmiddag 21 september 2008 plaats in poppodium Fenix. Na een korte stiltekring was er vooral veel muziek, er werden liedjes ten gehore gebracht in het Frans, Engels en Indonesisch. Mensen dansten op traditionele Indonesische muziek. Er werd een korte workshop weerbaarheid gehouden, waarbij mensen in de zaal werden gevraagd hieraan mee te doen. De middag werd afgesloten met djembé. Het publiek kon de laatste tien minuten meedoen.

Zo’n 60 mensen hebben het feest bezocht, waarvan een aantal veel belangstelling toonden voor de infostands van Vereniging Pais, Vredesburo Heerlen en Amnesty International. Ze vonden het feest gezellig en geslaagd. De krant 'De Limburger' deed er verslag van met een grote foto erbij.

Het feest was mogelijk door de medewerking van een groot aantal vrijwilligers. Een aantal daarvan gaf al aan volgend jaar heel graag weer mee willen helpen en/of muziek maken. Voor herhaling vatbaar dus en veel dank aan de vrijwilligers!

Naast het feest was er ook een tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek van tekeningen waarin kinderen hun gevoelens over vrede tot uitdrukking brachten. Spandoek bij ingang vredesfeest
hoofdmenu    inhoud    info pais    uw reactie